EFSANE YÖNETMEN, PARLAYAN YILDIZLAR YETİŞTİRİYOR!

Date:

Efsane Yönetmen Mehmet Ali GÜNDOĞDU, geleceğin parlayan yıldızlarını yetiştiriyor. Efsane Yönetmen’in yeni yıldızı Adanalı Av. Kader KESKİN. Efsane Yönetmen, ünlülerin muhabiri Barış YUVA’nın sorularını yanıtladı.

Efsane Yönetmen Mehmet Ali GÜNDOĞDU

Muhabir Barış YUVA: Öncelikle sizinle sohbet etmek çok güzel bir duygudur benim için… Çünkü hayatımda sizin çok özel bir yeriniz vardır. Ben üniversite yıllarımda size hayrandım. Ve aynı zamanda sinema okuyan tüm iletişim öğrencileri de böyle kıymetli Yeşilçam duayenlerine büyük bir hayranlık duymaktadır. Ne mutlu ki şu an hayran olduğum efsane karşımda!… Bu nedenle çok mutluyum.
Efsane yönetmen: Çok teşekkür ederim Barış Bey…
Muhabir Barış YUVA: Hocam, sinema sektörüne kazandırdığınız birçok başarılı dizi ve sinema eserlerinden sonra bu sıralar oyunculuk eğitimi de veriyorsunuz. Herkes oyuncu olabilir mi hocam?
Efsane Yönetmen: Evet, herkes oyuncu adayı olabilir; ama herkes oyuncu olamaz. Çünkü öncelikle oyunculuktan anlayan birinin iyi bir gözlemci gözüyle oyunculuk yeteneğinin tespit etmesi gerekir. Birçok insan belki de yeteneklidir; ancak bu yeteneğinin farkında değildir. Bu yeteneğinin bir şekilde iyi bir tahlil ve teşhisle keşfedilmesi lazım.
Muhabir Barış YUVA: Yani yıldız bir oyuncunun doğasında yeteneğin olması temel bir gereksinimdir. Bir yıldızı eğitmek bu yeteneği şekillendirmek midir hocam?
Efsane Yönetmen: Bugüne kadar çok insanı(yeteneği) meşhur ettim; ancak ben herkese ders vermiyorum. Yetenekli insana ders veriyorum. Çünkü oyunculuk yetenek işidir. Bugün topluma mal olmuş tüm yıldızların hamurunda yeteneğin ham maddesi vardır. Bu ilahi ilham ve ham madde olmadan oyuncunun hamurunu şekillendiremezsiniz. Bu yüzden oyuncu yetenekli olunca onu severek eğitiyorum. İyi bir oyuncu olması için mücadele veriyorum.
Muhabir Barış YUVA: Sinema, dizi ve tiyatro sektöründe yepyeni oyuncular yetiştirerek sektöre çok başarılı yetenekler kazandırıyorsunuz. Yetiştirdiğniz en son oyunculardan biri de Av. Kader KESKİN. Genç avukatın iyi bir yıldız olacağını söylüyorsunuz. Onu nasıl keşfettiniz?
Efsane Yönetmen: Av. Kader KESKİN’i birçok ölçüt ve değerlendirmelerden sonra yetenekli bir oyuncu olduğunu tespit ettik. Bu konuda net bir sonuca vardık. Şu anki hedefimiz Av. Kader KESKİN’’in iyi bir yıldız olması yönünde… Adana’nın sayılı avukatlarından olup ve benim de en başarılı öğrencim diyebilirim onun için… Zarif, doğal, duru, yetenekli, aydın ve sanat dolu bir insan. Her söyleneni kolayca kavrıyor ve anında bunu sahnede uyguluyor. Bu insan üstü bir yetenek ve pratiklik bence… Bu özelliği, onun iyi bir yıldız olacağının en belirgin işareti… Aynı zamanda oyunculuğu da çok seviyor. Oyunculuğu büyük bir aşkla ve içinden hissederek yapıyor. Bu da yıldızların gizemli bir başka ortak özelliği…
Muhabir Barış YUVA: Peki Kader Hanım’ın bu özellikleri başarılı bir oyunculuk için yeterli midir? Hangi kriterlere göre onun oyunculukta başarılı olabileceğini tahmin ediyorsunuz?
Efsane Yönetmen: Şu ana kadar en zor sahneleri başarılı bir şekilde sergiledi. Ama bu yeterli mi? Değil tabi… Hem teorik hem de uygulamalı eğitimlerimizle daha da olgunlaşacak zamanla… O her ne kadar kendini yolun başında görse de; onun yolun sonuna kadar pessetmeden yürüyebilecek kabiliyette olduğunu biliyorum. Bu nedenle onun iyi bir oyuncu olması için elimden geleni yapacağım. Avukatlıkta olduğu gibi oyunculukta da başaralı olacağından eminim. İlerde başarılı bir oyuncu olduğunda bu satırları okuyanlar, geleceği ne kadar iyi tahmin ettiğimizi anlayacaklardır. Bu tahmin, yüklü bir birikimin sonucunda elde edilen bir detaydır.
Muhabir Barış YUVA:  Sinema alanında yarım asra yakın  tecrübenizle, şimdi de NUPEL YAPIM çatısı altında sinema, dizi ve tiyatro sektöründe oyuncu yetiştirmeye devam diyorsunuz. Yönetmenlik faaliyetlerinizin yanında bir yandan da oyuncu yetiştirmek çok yoğun ve yorucu bir tempo olmuyor mu hocam? Sorarlar adama; bu enerjinizin kaynağı nereden geliyor?
Efsane Yönetmen: Evet doğrudur Barış Bey… Ama ben yönetmenlik kadar oyuncu yetiştirmeyi de seviyorum… Yani enerjimin doğal kaynağı sevgi… Çünkü yönetmen için oyuncu çok önemli bir bütünün parçasıdır. Zira oyuncu, yönetmenin silahından çıkan mermidir. Mermi olmadan şüphesiz hedef vurulmaz. Yönetmen oyuncusunu keşfettiği zaman ölümsüz eserler ortaya çıkarabilir. Bu yüzden oyuncu ile yönetmen birbirini tamamlayan çok önemli bileşenlerdir.
Muhabir Barış YUVA: Hocam, çok teşekkür ederim bu kahve tadında sıcak sohbetiniz için… Bu arada kahveler de geldi.

Efsane Yönetmen: Rica ederim. Ben teşekkür ederim Barış Bey…

Efsane Yönetmen Mehmet Ali GÜNDOĞDU’nun yıldız olma yolunda yetiştirdiği oyunculardan Av. Kader KESKİN’le muhabbetimize kahve falından sonra kaldığımız yerden devam edelim.

Av. Kader KESKİN

Muhabir Barış YUVA: Merhaba Kader Hanım. Biraz sizi tanıyalım. Gayet başarılı bir avukatsınız sektörünüzde… Nasıl başladı bu oyunculuk serüveniniz?
Kader KESKİN: Merhaba Barış Bey. Yıllardır avukatlık mesleğimi icra etmekteyim memleketimde; ancak oyunculuk hep içimde bir ukde olarak kalmıştı. Efsane Yönetmen Mehmet Ali Hoca’mla tanıştıktan sonra bu hayalimi gerçekleştirme yönünde adım atmış oldum.
Muhabir Barış YUVA: Efsane Yönetmen’e ulaşmak biraz zor… Siz ulaşmışsınız ama. Üstelik ders de alıyormuşsunuz. Hele ki sizi çok yetenekli bulması son derece büyük bir şans!… Bir oyuncuda hangi vasıfları arıyor Mehmet Ali Hoca?
Kader KESKİN: Evet, Mehmet Ali Hoca, son derece yoğun biri… Masasında üzerinde çalıştığı birçok proje var. Ayrıca ders verdiği kişileri birtakım kriterlere göre seçiyor. Bir oyuncuda aradığı en önemli kriteri; oyuncunun doğal bir yeteneğinin olması ve çok sabırlı bir şekilde çalışması…
Muhabir Barış YUVA: Peki, nasıl bir duygu Yeşilçam’ın Efsanesi ve Sinemanın Duayeni Mehmet Ali Hoca’dan ders almak? Biraz tarif edebilir misiniz Kader Hanım?
Kader KESKİN: Ondan ders aldığım için çok mutluyum ve de kendimi çok çok şanslı buluyorum. Efsaneden ders almak bana cesaret veriyor. Onunla çalışmak zevkli… Neden mi? Çünkü Mehmet Ali Hoca; çok doğal, duygulu, güler yüzlü ve babacan bir insan… Yani baskıcı, sıkıcı ve boğucu bir yönetmen profili yok onda… Onun verdiği bu rahatlıkla özgüven kazanıyorsunuz. Onunla Yeşilçam’ın nostaljik atmosferini soluyorsunuz. Kendinizi büyülenmiş sinema karakterleri içinde hissediyorsunuz. Kuşaktan kuşağa transfer edilen sinema kültürüyle aşılanıyorsunuz. İşte Efsane ile çalışmak böyle bir şey…
Muhabir Barış YUVA: Efsane Yönetmen ile tanışmadan önce (T.Ö.) ve tanıştıktan sonra (T.S.) diye zamanı bölümlersek kendinizde nasıl bir değişim gördünüz?
Kader KESKİN: Bir kere bilgi ve tecrübesiyle yeteneklerimi benden daha iyi biliyor ve bu yönde beni her geçen gün bir adım daha geliştiriyor. Böylece bende olan keşfedilmemiş gizli yeteneklerimi onun sayesinde ortaya çıkararak içimde filizlenen oyuncu kişiliğime kavuşuyorum. Bu bende sadece bir değişim değil; aynı zamanda bir nevi evrim oldu. Tek kelime ile bir efsanedir o… İyi ki tanımışım… Keşke herkes benim gibi ondan eğitim alma şansına sahip olsa veya hiç olmasa onunla tanışabilse… Eğitim almak isteyenlere kesinlikle tavsiye ederim.
Muhabir Barış YUVA: Umarım siz de Mehmet Ali Hoca’nın yetiştirdiği ve meşhur ettiği birçok yıldızdan biri olursunuz. Ve içinizde hep yaşattığınız o oyunculuk hayalinizi aldığınız bu özel eğitimlerle gerçekleştirirsiniz.
Kader KESKİN: Dilekleriniz için teşekkür ederim BArış Bey… Çok eğitici ve keyifli bir sohbet oldu.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Putin allies express concern over mobilisation ‘excesses’

Sept 25 (Reuters) - Russia's two most senior lawmakers...

Ukraine Situation Report: Multiple Russian Aircraft Shot Down In A Day

Aday after air defenses had to confront waves of...

China and the US should focus on cooperation and mutual gain

China's Foreign Ministry said that China and the United...

Statement by President Erdogan of the Turkish-American Business Council

President Recep Tayyip Erdoğan made a statement regarding the...