Fazıl Say ve Jamal Aliyev Chicago Konseri

Date:

Ünü ve kariyerindeki başarıları tüm dünyaya yayılan Türkiye’nin gururu müzisyenler Fazıl Say ve Jamal Aliyev, ABD konser turnelerine Chicago’dan başladı. abdpost.com ekibinden muhabirimiz Sema Bayrakdar, hem konseri görüntüledi hem de sanatçılarla kuliste söyleşi yaptı. Fazıl Say, Piyanonun kendisi için bir çalışma masası olduğunu dile getirdi.

Chicago’daki Athenaeum Center’da 26 Ekim akşamı gerçekleşen Fazıl Say – Jamal Aliyev konserine ilgi yoğun oldu. Konser, yüzlerce katılımcı ile güzel geçti.

‘Dört Şehir’ ve ‘Hayat Ağacı’ gibi Say’ın kendi eserleri dışında, yaklaşan Cumhuriyet Bayramı’na ithafen, gurbette yaşayan Tük Amerikan toplumunu oldukça coşturan ‘Ankara’nın Taşına Bak’ ve ‘İzmir Marşı’ gibi eserler de sanatçıların repertuvarında yer aldı.

Çellonun dahi çocuğu Jamal Aliyev’in farklı enstrümanları da performe etmesi konsere renk kattı.

US Productions tarafından organize edilen bu etkileyici konser serisinin Amerika’daki diğer durakları ve tarihleri şöyle:
27 Ekim 2022, Swasey Chapel 200 Chapel Drive Granville, OH
29 Ekim 2022, Royce Hall – UCLA Los Angeles
5 Kasım 2022, Berklee Performance Center, Boston

Konser, ABD’den sonra 6 Kasım 2022 tarihinde Kanada’da devam edecek.

Kuliste ABDPost.Com Chicago muhabiri Sema Bayrakdar’a konuşan Fazıl Say, insanlara müzikle mesaj verdiğini dile getirerek, “Bu akşam Chicago’da kendi bestelerimden derlediğim bir konser olacak. Ben müziği herkese ulaştırmaktan yanayım. Aynı eseri New York’ta çalıyorum, yine aynısını Türkiye’nin bir kasabasında da çalıyorum. Ama beni ilk dinleyene ulaşmak daha kıymetli benim için. Onu kazanmaktan dokunmaktan yanayım. Böylece insanlarla iletişimimiz kuvvetlenmiş olur. New York’ta uzun yıllar yaşadım. Ama son 20 yıldır İstanbul’da yaşıyorum. İnsan başka ülkede yaşayınca asıl onu var eden kültürden vazgeçmez. İnsanlar gittiği yerdeki kültürle etkileşimi kendi kültürünü vermek oradakilerin kültürünü almak entegrasyon budur. Kültür alışverişindeki sorunlar tek taraflı olmayabilir. Bunun için diyalog önemli. Chicago’ya en son 2019’da gelmiştim. Bu yıl ki Turnemizin ilk durağı Chicago. Diğer şehirlerde de konserlerimize devam edeceğiz.” dedi.
Piyano Benim Masam gibi
Piyanonun kendisi için çalışma masası olduğunu dile getiren Fazıl Say, “Benim sahnedeki eşim.” diye konuştu.
Jamal Aliyev ise 1690 yapımı bir Çello ile sahneye çıkarken, “Bu Çello’yu özel konserlerde kullanıyorum. 5 yaşından beri sanatın içindeyim. Biraz şans birazda çocukluktan gelen bir enerji ile çalıyorum. ” diye konuştu.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

US vetoes UN Security Council resolution demanding immediate Gaza cease-fire

Biden administration finds itself alone in opposition as 13...

New York ve başkent Washington’da İsrail’in Gazze’ye saldırıları protesto edildi

ABD'nin New York kentinde ve başkenti Washington'da yüzlerce kişi,...

Blinken arrives in Israel to discuss extension of humanitarian pause

Humanitarian pause in Gaza set to end Thursday morning...

Bucking backlash, Elon Musk tries to walk back antisemitic post

Billionaire calls endorsement of racist theory his 'dumbest' ever...